Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
30.9 °C 19%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Αυτοκίνητο
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Η Aston Martin επιστρέφει στο Le Mans με την Valkyrie
Ημερομηνία: 5/10/2023, 19:52 - Εμφανίσεις: 48



Το αρχικό σκεπτικό εξέλιξης της Valkyrie το 2019 περιλάμβανε, κάπως αυτονόητα και το Le Mans, ωστόσο το 2021 το σχέδιο εγκαταλείφθηκε, όχι όμως για πολύ μιας και η βρετανική φίρμα ανακοίνωσε ότι προτίθεται να επιστρέψει στην κατηγορία Hypercar του παγκόσμιου πρωταθλήματος αντοχής με την καθ΄όλα ταιριαστή Βαλκυρία σε μορφή αγωνιστικού πρωτοτύπου να κάνει την εμφάνισή της στo Le Mans του 2025.

Αφετηρία για την αγωνιστική Valkyrie θα αποτελέσει η έκδοση AMR Pro η οποία παρουσιάστηκε το 2021 ως ένα υπεραυτοκίνητο για χρήση αποκλειστικά σε περιβάλλον πίστας.

Πάντως, οι προδιαγραφές της κατηγορίες Hypercar του WEC σημαίνουν ότι η AMR Pro θα αποχωριστεί το υβριδικό μέρος του συνόλου της προς όφελος ενός καλύτερου «ζυγίσματος», περιορίζοντας παράλληλα την ισχύ του ατμοσφαιρικού V12 των 1.000+ ίππων με τον οποίο εφοδιάζεται.

Για την ακρίβεια, το ατμοσφαιρικό μοτέρ των 6,5 λίτρων της Cosworth με το όριο στροφών να υπερβαίνει τις 11.000 θα υποστεί σημαντικές αλλαγές που θα μειώσουν την ισχύ του κάτω από τους 670 ίππους όπως επιβάλλουν οι σχετικές προδιαγραφές αλλά κυρίως, θα συμβαδίζουν με τις εξαιρετικά υψηλές απαιτήσεις συνεχούς λειτουργίας και στις καταπονήσεις ενός 24ωρου αγώνα.

«Ήμασταν παρόντες στο Le Mans από τις πρώτες ημέρες του και πλέον επιστρέφουμε στην σκηνή των πρώτων μας θριάμβων στοχεύοντας να γράψουμε ξανά ιστορία με ένα αγωνιστικό πρωτότυπο που διαφαίνεται από το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής που έχει κατασκευάσει ποτέ η Aston Martin», δήλωσε ο επικεφαλής της φίρμας, Lawrence Stroll για την απόφαση των Βρετανών να συμμετέχουν στο WEC και η οποία δεν είναι η μοναδική του είδους καθώς η Valkyrie θα συμμετάσχει επίσης και στο IMSA SportsCar Championship, κάτι που σημαίνει ότι εκτός από το Le Mans θα εμφανιστεί επίσης στις το ίδιο ιστορικές πίστες της Daytona και τoυ Sebring στον 24ωρο και των 12ωρο αγώνα αντίστοιχα.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη νίκη της Aston Martin στο Le Mans όπου συμμετείχε για πρώτη φορά πριν 95 χρόνια καταγράφηκε το 1959, ε...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Αυτοκίνητο"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Αυτοκίνητο"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
30.9 °C 19%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies